Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Oirschot laat beslissing megastallen aan provincie

30-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oirschot-laat-beslissing-megastallen-aan-provincie
Omroep Brabant meldt: dat de gemeente Oirschot de aanvragen voor megastallen in de eigen gemeente zelf niet stop durft te zetten. Het provinciebestuur moet daarover oordelen, besloot het gemeentebestuur dinsdagavond. Tien aanvragen voor megastallen werden daarom door de raad geloodst, om ze bij het provinciehuis neer te leggen.

Het besluit leidde tot grote frustratie bij de omwonenden, want zij vinden dat de gemeente wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid.

Bekijk het video item op de website van Omroep Brabant

'Het stinkt in Brabant' van Ton van der Ham en Hans van Dijk waarin een beeld wordt geschetst van de strijd tussen burgers en boeren. In gemeenten als Oirschot en Reusel-de Mierden hebben boeren op strategische plekken al gronden en oude bedrijven gekocht om te kunnen uitbreiden. ZEMBLA  onderzoekt waarom burgers steeds het nakijken hebben bij deze ontwikkelingen en welke politieke spelletjes er gespeeld worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.