Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Observatiepost Foxtrot

  •  
17-09-1995
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
450 keer bekeken
  •  
Blauwhelmen doen verslag van de gebeurtenissen voor, tijdens en na de val van Srebrenica, waarbij één van hun collega's om het leven kwam.
Gesprekken met de Nederlandse VN-militairen sgt. Wim Reussing, verpleegkundige, Jeffrey van Schijndel, hospik en Johan Jak, anti-tankschutter. Zij vertellen over het leven op de VN-observatiepost Foxtrot in de moslimenclave Srebrenica; over de aanval van de Bosnische Serviërs op Foxtrot en hun vlucht naar de stad Srebrenica. De aanslag op en de dood van Raviv van Renssen, de wanhoop onder de vluchtelingen, het vertrek per pantservoertuig uit Srebrenica.
Veel vluchtelingen werden vertrapt en werden overreden Zij vertellen hoe ze terugkijken op hun verblijf in Joegoslavië, de nazorg van Defensie en of ze terug zouden willen naar Joegoslavië.
De gesprekken vinden plaats bij de militairen thuis, op de  luchtmachtbasis Soesterberg en in Benidorm tijdens een vakantie.
Samenstelling en regie: Reinier van den Hout
Research: Els Lansdorp
Eindredactie: Kees Driehuis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.