Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Noodhulp voedselbanken 30% gestegen

28-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedselverspilling
Het aantal huishoudens dat gebruik moet maken van de noodhulp van voedselbanken is in een jaar tijd met 30% gestegen. Inmiddels ontvangen 35.000 huishoudens wekelijks een voedselpakket. Dat komt overeen met 85.000 mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn.

Het lukt de voedselbanken niet om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket, geschikt voor twee-en-een-halve-dag, te voorzien.

Voedselbanken Nederland is met een toenemend aantal partijen in de gehele voedselketen in gesprek in een poging om voedsel dat anders verspild zou worden, op structurele manier bij de voedselbanken te krijgen. Er zijn veelbelovende initiatieven met producenten en retailers. Er is nog veel progressie te boeken in de agrarische sector en de horeca. Naar verwachting gaan de initiatieven pas over twee tot drie jaar tot een structurele toevoer van voldoende goede voeding leiden. Voedselbanken doen een dringend beroep op partijen in de samenleving om in gesprek te komen voor de periode die overbrugd moet worden.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.