Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Nieuws: Kantonrechter ontslaat Theo S.

11-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuws-kantonrechter-ontslaat-theo-s
8 februari 2009

Bewindvoerder Theo S. is door de kantonrechter per direct ontslagen in verband met de verduistering van geld van 245 onderbewindgestelden. In ZEMBLA 'Bewindvoerdersbende' was in november 2008 te zien dat directeur Theo S. van de Stichting Hulp Bij Beheer geld van zijn cliënten voor zichzelf heeft gebruikt.

In 'Bewindvoerdersbende' kwam Ans Claessens, een slachtoffer van de bewindvoerder aan het woord. Haar tante Net was dement en stond onder bewind bij de Stichting Hulp bij Beheer. Na het overlijden van haar tante ontdekt Claessens onregelmatigheden in de administratie. Een aantal inkomsten en rekeningen waren door Theo S. verzwegen. In totaal zou er 80 tot 100 duizend euro zijn verdwenen.

Vertrouwen verdwenen
Zelf heeft S. toegegeven dat hij ongeveer 400.000 euro van door hem beheerd geld heeft verduisterd. Volgens de kantonrechter is door toedoen van S. iedere basis voor vertrouwen in een integer en correct beheer van het geld van onderbewindgestelden verdwenen.

De officier van justitie vroeg vorig jaar november om het onstlag toen bleek dat hij verdacht was van verduistering. Tijdens een onderzoek dat daarop volgde werd S. geschorst.

De zaken van de 245 onderbewindgestelden worden nu ondergebracht bij nieuwe bewindvoerders.

>> De volledige uitspraak van de rechtbank Maastricht is te lezen op rechtspraak.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.