Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Nibud: check woekerpolis

01-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
nibud-check-woekerpolis
Veel consumenten met een woekerpolis laten hun polis onveranderd. Dat kan ze duur komen te staan, zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).Voor veel van de in het verleden afgesloten beleggingsverzekeringen bestaan mogelijkheden om de verzekering aan te passen. Dat kan financieel voordeel opleveren.
Bezitters van zo'n financieel product die de mogelijkheden niet benutten, kunnen volgens het Nibud voor ,,onaangename financiële gevolgen'' komen te staan. Het instituut roept consumenten daarom op met hun beleggingsverzekering aan de slag te gaan.
Op Woekerpolissen zijn in het verleden te hoge kosten berekend waardoor het rendement tegenviel. Voor veel van deze nog lopende polissen bestaan volgens het Nibud betere alternatieven.
Zeker voor mensen met een beleggingshypotheek is het belangrijk dat ze in actie komen. ,, Als mensen niets doen, kunnen ze aan het eind van de looptijd tot de conclusie komen dat dat ze tienduizenden euro’s tekortkomen en de hypotheek niet kunnen aflossen. Ze kunnen dan met een restschuld blijven zitten'', zegt Nibud-directeur Gerjoke Wilmink.
Het instituut heeft een nieuwe site in het leven geroepen, www.nibud.nl/beleggingsverzekeringen , waarop wordt uitgelegd hoe de consument zijn beleggingshypotheek of -verzekering kan aanpassen.
Volgens het Nibud zijn er van de 7 miljoen beleggingsverzekeringen die destijds zijn verkocht nog zo'n 3 miljoen in omloop.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.