Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Nederland mikt op nieuwe missie Afghanistan

23-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitgelicht-een-levensgevaarlijke-missie
Nederland overweegt in NAVO-verband 100 militairen te leveren voor opleiden leger en politie. Nederland en andere westerse landen bereiden een nieuwe militaire missie in Afghanistan voor om te voorkomen dat het land net als Irak ten prooi valt aan islamitische extremisten. Het kabinet overweegt vanaf 2015 circa honderd militairen naar Afghanistan te sturen voor het opleiden van leger en politie.
Dat melden bronnen in Den Haag en op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. De beoogde Nederlandse bijdrage is onderdeel van de nog te starten NAVO-trainingsmissie 'Resolute Support'. Het operationeel plan van de hoogste NAVO-generaal ligt klaar op de bureaus van alle ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten. Een definitief besluit wordt na de zomer verwacht.

Zie ook het overzicht van de ZEMBLA uitzendingen over Uruzgan met o.a. Uruzgan ongecensureerd en  Moeras Uruzgan: Themapagina Uruzgan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.