Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Nederland heeft afval uit buitenland nodig

16-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
nederland-heeft-afval-uit-buitenland-nodig
Nederland heeft afval uit het buitenland nodig om de vuilverbrandingsovens rendabel te maken. Minister Cramer past de regels aan, waardoor de installaties voortaan 'import-vuilnis' mogen verwerken. Dat meldt het NOS-Journaal .

Tegenstanders van de nieuwe verbrandingsoven in Harlingen die al meer dan twee jaar tegen de oven strijden, zijn woedend. "Ongelooflijk welke reacties we hebben gehad op de aankondiging van minister Cramer om de afvalgrenzen open te stellen. Mensen reageren erg emotioneel op haar besluit", zegt Hans Gillissen, woordvoerder van de afvalovenNee! op de website van de stichting, die al meer dan twee jaar begoogt dat de bouw van een nieuwe afvaloven in Harlingen niet nodig is. "En al meer dan 2 jaar willen gemeenten, provincie en minister Cramer dat argument niet horen."

In ' Vechten om vuilnis ' onderzocht ZEMBLA de noodzaak van een nieuwe afvalverbrandingsoven in Harlingen. ZEMBLA laat zien dat Omrin, de afvalverwerker die de oven in Harlingen wil bouwen, zich niet aan alle voorschriften houdt bij het sorteren van afval.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.