Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Nationale Srebrenica-herdenking 2012

11-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
observatiepost-foxtrot
Nationale Srebrenica-herdenking 2012
Woensdag 11 juli 2012
Het Plein (Den Haag), 15.00 – 16.30 uur
Sprekers:
Jacobine Geel, Theologe en TV-presentator
Birzad Hasanovic, overlevende van de genocide van Srebrenica
Nooit vergeten – Nikad ne zaboraviti!

Genocide in Srebrenica
De Nationale Srebrenica-Herdenking wordt sinds 1997 ieder jaar op 11 juli op Het Plein in Den Haag gehouden. Op deze dag worden er ruim acht duizend slachtoffers van de genocide in Srebrenica herdacht. Deze mensen zijn in 1995 omgekomen door radicale nationalistische Servische en Bosnisch-Servische agressie, nadat de enclave -onder toeziend oog van de VN- was gevallen. Velen van hen zijn nog niet teruggevonden.

Srebrenica en omstreken ligt bezaaid met massagraven waaruit de stoffelijke overschotten nog steeds opgegraven worden, vervolgens geïdentificeerd en dan pas herbegraven op de grote begraafplaats in Potocari (Srebrenica). Om deze mensen te herdenken en om nabestaanden een hart onder de riem te steken, organiseren Politiek Comité Stari Most, BiH Platform, IKV Pax Christi, IZBN, de Vereniging van Overlevenden van de Genocide van Srebrenica en Mladi BiH, op de dag van die grote begrafenis in Potocari, een herdenking in Nederland.

Meer over:

jacht-op-mladic
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.