Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Morgen ben ik de bruid

  •  
01-02-2002
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
morgen-ben-ik-de-bruid
De geschiedenis leert dat getrouwd zijn met Oranje geen garantie is voor geluk. De Koninginnen en Prinsen Gemaal die Maxima voorgingen hebben allen geworsteld met hun rol. De ene aangetrouwde koningin had heimwee, de ander was te slim. De ene Prins Gemaal moest zijn geld bij elkaar sjoemelen, de ander mocht niet doen wat hij graag wilde. Op de vooravond van het Huwelijk heeft Zembla, aanstaande vrijdag bij VARA/NPS op Nederland 3, een aantal adviezen voor de bruid.

Voorbeelden van adviezen zijn: "Praat niet met bomen", "de kunst van het wuiven" en "wees niet slimmer dan uw echtgenoot". Tekstdichter Ivo de Wijs, journalist Rene Zwaap en historicus Coos Huijsen verhalen over de koninklijke valkuilen en prinselijke missers. Hun verhalen worden geïllustreerd met prachtig archiefmateriaal.
Zembla had ook graag filmbeelden laten zien van het ongeluk van Prins Willem Alexander op de Duitse autobaan in 1995, het beroemde fluisterfragment van Koningin Beatrix:"Ga even door je haar" en de amateurbeelden van een dansende Maxima. De Rijksvoorlichtingsdienst gaf echter geen toestemming.
Zembla: van Koning Willem I, II en III tot Wilhelmina, Juliana en Beatrix en hun vaak zeker zo interessante partners.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.