Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Mondelinge kamervragen n.a.v. 'Asbest vrijgekomen'

19-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
excuses-overheid-over-laat-asbestbeleid-op-zijn-plaats
Fatma Koser Kaya van D66 stelde in de tweede kamer mondeling vragen aan staatsecretaris Paul de Krom over asbest in schoolgebouwen, naar aanleiding van de ZEMBLA uitzending 'Asbest vrijgekomen'. Zij pleit voor een onderzoek.
Staatssecretaris De Krom antwoordt dat schoolbesturen hier zelf voor verantwoordelijk zijn. Wel vindt hij dat de arbeidsinspectie soms strenger mag optreden bij het certificeren van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbest. Kaya vind dit antwoord te makkelijk. 'Er sterven jaarlijks zevenhonderd mensen aan de gevolgen van asbest'.

Lees de transcript van het vragenuur op publitiek.nl
Inmiddels is ook een debat aangevraagd. Namens het CDA voerde Marieke van der Werf het woord. Van der Werf steunde een verzoek tot een spoeddebat over de kwestie rond asbest bij scholen.

Eind februari stuurt het kabinet zijn reactie naar de Kamer waarin het ingaat op twee recente onderzoeken (van de Gezondheidsraad en TNO) over asbest. Van der Werf riep in haar vragen staatssecretaris Atsma op om expliciet in te gaan op de problematiek van beunhazerij. Begin maart vergadert de Tweede Kamer vervolgens over de kabinetsreactie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.