Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Misbruikt onder toezicht' genomineerd voor 'De Tegel'

13-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
misbruikt-onder-toezicht-genomineerd-voor-de-tegel

De ZEMBLA film 'Misbruikt onder toezicht' is genomineerd voor de vakprijs 'De Tegel'. Programmamakers Jos van Dongen en Annette Schätzle stellen de vraag hoe veilig kinderen zijn die onder toezicht van de overheid in een pleeggezin zijn geplaatst? Ze laten zien hoe jeugdzorgorganisaties door falende communicatie kinderen ernstig in gevaar brengen.

De Tegel is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws-, achtergrond- en onderzoeksproducties en een aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent. 

Uit 302 inzendingen zijn twaalf producties en drie talenten genomineerd in vier categorieën. Zij dingen binnen hun categorie mee naar de hoogste waardering voor de beste journalistiek in 2011. Alle genomineerde inzendingen zijn vanaf 14 maart te bekijken of te beluisteren op www.detegel.info onder ‘Nominaties’. Het is ook mogelijk te stemmen voor de Publieksprijs.

De winnaars van De Tegel 2011 worden bekend gemaakt op maandagavond 16 april a.s. tijdens het Feest voor de Journalistiek in het Lucent Danstheater te Den Haag.

Genomineerden Onderzoekjournalistiek:
- Jos van Dongen en Annette Schätzle (Zembla) met ‘Misbruikt onder toezicht’
- Natalie Righton (de Volkskrant) met ‘Politietrainingsmissie’
- Merijn Rengers & John Schoorl (de Volkskrant) met ‘Corruptie Defensie’

Bekijk   hier de lijst met overige genomineerden. 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.