Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Misbruikt onder toezicht

  •  
28-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1510 keer bekeken
  •  
De pleegouders M. uit het Brabantse dorpje Langenboom worden in april 2011 veroordeeld voor mishandeling en seksueel misbruik van hun pleegkinderen. De pleegouders beschikken over geen enkele pedagogische opleiding. De pleegmoeder blijkt zelfs zwakbegaafd. Toch krijgen ze van jeugdzorg in tien jaar tijd de verantwoordelijkheid over in totaal 77 kinderen. Vanaf het begin komen er klachten bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling binnen. Maar jeugdzorg blijft kinderen plaatsen.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe veilig zijn kinderen die onder toezicht van de overheid in een pleeggezin zijn geplaatst?

ZEMBLA laat zien hoe jeugdzorgorganisaties door falende communicatie kinderen ernstig in gevaar brengen.
Nieuws
Jeugdorganisatie onder verscherpt toezicht ( VK 31-01-2013)
De William Schrikker Groep, die jeugdzorg uitvoert voor tienduizend gehandicapte kinderen en jongeren, is onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de Inspectie Jeugdzorg worden pupillen onvoldoende beschermd tegen risico's zoals seksueel misbruik.

Links
Commissie Samson
Waar kan ik melding doen van seksueel misbruik?
Iedereen, dus ook jij, kan melding doen van seksueel misbruik. Als het misbruik is gebeurd in een instelling of een pleeggezin, vragen we je om contact op te nemen met het Meldpunt van de commissie- Samson, per e-mail meldpunt(at)comsamson.nl of telefoon 070 – 376 58 72 .
Documenten
Inspectierapport (gelakte versie) (pdf)

Uitspraak seksueel misbruik door pleegmoeder (pdf)

Uitspraak   mishandeling door pleegvader (pdf)
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.