Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Minuut stilte op Nederlandse redacties

08-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
minuut-stilte-op-nederlandse-redacties
Op mediaredacties overal in het land hebben medewerkers donderdag om 11.00 uur een minuut stilte gehouden om de aanslag te herdenken op het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs. De aanslag kostte woensdag het leven aan twaalf mensen, onder wie tekenaars van het blad. Elf mensen raakten gewond, van wie vier er slecht aan toe zijn.
Op krantenredacties, bij omroepen en op redacties van landelijke en regionale radio- en televisiezenders werd het werk korte tijd onderbroken. Onder meer bij de lokale Amsterdamse zender AT5, de redactie van Hart van Nederland (SBS) en die van het AD in Rotterdam hielden redacteuren een minuut stilte. Tijdens het stiltemoment werd vaak een bord of A4'tje met de tekst 'Je suis Charlie' (Ik ben Charlie) omhooggehouden. Op publieke en commerciële radio- en tv-zenders was ook een minuut stilte.
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) had vakgenoten woensdag opgeroepen om zich donderdag om exact 11.00 uur aan te sluiten bij korte herdenkingen in perscentra in Brussel, Parijs en andere plaatsen in de wereld.

Meer over:

nieuws-overig
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.