Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Minister kondigt onderzoek aan naar ICT-debacle CBR

17-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
CBR anp
De Tweede Kamer wil opheldering van Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur over de miljoenenstrop van het CBR die ZEMBLA onthulde. Een debat over deze kwestie is op de agenda gezet voor 8 mei aanstaande.
ZEMBLA meldde vanochtend dat een ICT project bij het CBR tientallen miljoenen meer kost dan gepland en dat deze overschrijdingen onvolledig aan de Tweede Kamer zijn gemeld. Ook worden er een miljoen medische dossiers opgeslagen op slecht beveiligde systemen. 
Miljoenenstrop CBR verzwegen voor Tweede Kamer
"Het is een puinhoop bij het CBR",  constateert Kamerlid Cem Laçin (SP).  "Aan de enorme puinhoop is vandaag ook nog eens het verzwijgen van een overschrijding van miljoenen euro’s toegevoegd", stelt Kamerlid Roy van Aalst (PVV) vast.
Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gaat de Kamer vóór het debat per brief informeren liet ze weten. Ze gaat de zaak ‘tot op de bodem’ onderzoeken.
De ZEMBLA-uitzending 'Chaos bij het CBR' is donderdagavond om 21:10 uur te zien op NPO2. Bekijk de eerste beelden .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.