Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Milieudefensie noemt de klimaatambities van Shell misleidend

21-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell moerdijk ANP
Shell heeft tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering veel kritiek gekregen omdat het bedrijf te weinig doet om de CO2-uitstoot te verminderen. Veel partijen vinden dat Shell zich aan het klimaatakkoord van Parijs moet houden.
Shell zegt de uitstoot te willen verminderen. Milieudefensie noemt de klimaatambities van Shell misleidend en vindt de plannen niet ambitieus genoeg. Na doorrekening van de plannen van Shell komt Milieudefensie tot de conclusie dat Shell bij groei van het bedrijf juist meer CO2 uitstoot in de toekomst. De komende 30 jaar zou Shell zelfs 31 procent meer CO2 gaan uitstoten ten opzichte van 2010.
Shell-topman Ben van Beurden zegt dat het bedrijf haar klimaatambitie wil aanpassen ‘aan het tempo van de samenleving. Van Beurden vindt het een probleem dat andere bedrijven geen milieumaatregelen nemen. Volgens hem is Shell een groot bedrijf, maar in verhouding tot het wereldwijde energiesysteem heel erg klein. De olie- en gasmaatschappij staat volgens Van Beurden aan het begin van een ‘’heel lang proces’’, maar is op de goede weg. Milieudefensie is het absoluut niet met Van Beurden eens en vindt dat Shell als grote speler een voorbeeldfunctie heeft en zelf het tempo van de energietransitie bepaalt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.