Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Meisjes masturberen zich suf'

16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
555 keer bekeken
  •  
promotie-ontwikkeling-lustpil-uitgesteld-na-vragen-zembla
Morgen verschijnt de libidoverhogende pil voor vrouwen.  Zeventien jaar nadat de lustpil voor mannen op de markt kwam, volgt de vrouwelijke variant. De pil, Addyi genaamd, is goedgekeurd door de FDA voor pre-menopauze vrouwen met ‘hypoactive sexual desire disorder’, omschreven als gebrek aan lust dat zorgt voor emotionele stress. Ongeveer 5,7 procent van de Amerikaanse vrouwen zou aan deze stoornis leiden. Schrijft  Alma Mathijsen in NRC.

Nymfomanen
Afgezien van de bijwerkingen (onder andere flauwvallen, lage bloeddruk) stuit de toetreding van de pil tot de medische markt op verzet, maar op een andere manier dan je wellicht zou verwachten. Andrew Goldstein, die de studie naar de nieuwe pil begeleidde, zei dat in gesprekken met experts de vraag rees of we vrouwen met deze pil niet lieten veranderen in nymfomanen.
De vooroordelen over het mannelijke en vrouwelijke libido zijn er dus zelfs bij wetenschappelijke onderzoekers. De libidopil is symptoombestrijding zolang het idee over vrouwelijke én mannelijke seksualiteit niet verandert. De Addyi dient de echtelijke trouw. Terwijl het toch voor de hand ligt dat mannen en vrouwen allebei weleens hoofdpijn kunnen hebben en allebei weleens vlinders in hun buik. Een vrouw moet een Donna Giovanna kunnen zijn en een man moet zich mogen omdraaien in bed. De klasgenootjes die pochten met hun masturbatie, kregen misschien wel minder klaar dan de zwijgende meisjes.

Lees verder bij de bron op NRC - 'Meisjes masturberen zich suf'

Meer over:

seks-op-recept
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.