Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Meeste vijftigplussers willen doorwerken'

03-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
topeconomen-beleid-asscher-tegen-ouderenwerkloosheid-werkt-niet
De meeste vijftigplussers (64 procent) kiezen ervoor om door te werken tot hun pensioengerechtigde leeftijd. Ongeveer een kwart (24 procent) zegt wel eerder te willen stoppen met werken. Dit zijn vaker 50- tot 55-jarigen, terwijl mensen boven de 62 juist vaker door willen tot het eind. Dat blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken.
Het overheidsplatform bracht de cijfers dinsdag naar buiten in het kader van de nationale Pensioen3daagse. Deze week zetten enkele honderden organisaties zich in om Nederlanders meer inzicht en overzicht te geven in hun pensioensituatie.
Voor de studie zijn ruim 500 mensen ondervraagd. De meerderheid gaf aan nog niet voorbereid te zijn om nu al met pensioen te gaan. Maar ze zeiden er wel naar uit te kijken.
Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat veel mensen zich afvragen of er nog wel genoeg werk is voor hen op de arbeidsmarkt totdat zij de pensioengerechtigde (AOW) leeftijd bereiken. 34 procent van de ondervraagden zei hier twijfels over te hebben. (anp)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.