Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

MBO Raad uit bezorgdheid Amarantis

27-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amarantis-verfraaide-jaarcijfers
De MBO Raad is zeer bezorgd over het opsplitsen van onderwijsgigant Amarantis. De onzekerheden over de manier waarop de mbo-instelling wordt ingericht, zijn groter dan de zekerheden. Dat schrijft de raad in een brief aan minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs). Amarantis, met ruim 30.000 leerlingen in het middelbaar en beroepsonderwijs, kwam eind 2011 in acute financiële problemen.

In een communique meldde de  interim-voorzitter in april orde op zaken te stellen en besloot de instelling op te knippen in vijf delen. Ook moesten 250 medewerkers vertrekken om de banken weer voldoende vertrouwen te geven. De raad is vooral bezorgd over de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs op de scholen in Amsterdam en Utrecht. 'Aankomende studenten kan geen zeker perspectief worden geboden', staat in de brief.

De raad denkt dat Amarantis te optimistisch is over de aantallen studenten in de toekomst. Daarnaast ligt er nog geen plan om te gaan investeren in het onderwijs. De MBO Raad roept de minister dan ook op om geen onomkeerbare beslissingen te nemen totdat er meer zekerheid is. Eerder stemde de koepelorganisatie in met financiële steun van 3 miljoen euro aan Amarantis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.