Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Mbo-koepel wil de problemen boven tafel krijgen

22-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mbo-koepel-wil-de-problemen-boven-tafel-krijgen
De Volkskrant

Het mbo heeft een groot imagoprobleem. De MBO-Raad inventariseert de pijnpunten.

‘Ik lijd als ik die studenten op tv zie klagen over hoe weinig les ze krijgen. Ik denk meteen: gebeurt dat bij mij?’ zegt Rien van Tilburg, collegevoorzitter van agrarisch opleidingencentrum Clusius College in Noord-Holland.

Het middelbaar beroepsonderwijs kampt met een fors imagoprobleem. De grootste schoolsoort (500 duizend leerlingen, 50 duizend docenten) komt de laatste tijd negatief in het nieuws: zwakke opleidingen, klachten over lesuitval en roosterchaos, scholen die verdrinken in onwerkbaar gedetailleerde lesvoorschriften en leerlingen die meer gedrag krijgen bijgebracht dan vakkennis.

‘Daar schrikken we van’, zegt MBO-Raad-voorzitter Jan van Zijl. Daarom organiseert hij de komende maanden een serie rondetafelgesprekken. Om de problemen in het beroepsonderwijs onder ogen te zien, maar ook om critici en scholen met elkaar in gesprek te krijgen. Leerkrachten, studenten, de vereniging Beter Onderwijs Nederland en journalisten kunnen uitnodigingen verwachten.

Lees het hele artikel in De Volkskrant

Meer over:

wij-willen-les
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.