Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Marcel Wenting stapt op bij VerzuimReductie

06-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
669 keer bekeken
  •  
marcel-wenting-stapt-op-bij-verzuimreductie
De directeur van VerzuimReductie, Marcel Wenting, stapt op bij de dienstverlener op het gebied van verzuimbegeleiding. Hij blijft wel actief als grootaandeelhouder. Het verzuimbedrijf neemt bovendien maatregelen om 'de werkwijzen en processen aan te scherpen en te verbeteren'.

Het verzuimbedrijf raakte vorige maand in opspraak door de uitzending 'De verzuimpolitie'. ZEMBLA meldde dat VerzuimReductie structureel de privacy van zieke werknemers schendt. Gegevens uit medische dossiers van personeelsleden zouden worden gedeeld met hun werkgever.

Wenting wordt opgevolgd door Ruud Pels die is aangesteld als interim-directeur. Pels was 8 jaar directeur van ArboDuo en werkte in managementfuncties bij Nationale Nederlanden.

Eerder vertrok voetbalcommentator Jan van Halst als directeur van VerzuimReductie. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente had een  functie bij de grootste verzuimdienst van Nederland. Zie het nieuwsbericht: Jan van Halst stapt op bij VerzuimReductie
De Bijenkorf heeft de samenwerking met het Hengelose Verzuimreductie opgezegd
Aanleiding voor de keten van warenhuizen zijn de problemen die naar voren zijn gekomen in een uitzending van Zembla. Het opstappen van directeur Wenting heeft geen rol gespeeld bij het besluit van de Bijenkorf. Eerder al besloot de V&D niet langer gebruik te maken van de diensten van Verzuimreductie. Praxis laat vandaag weten een extern bedrijf in te schakelen voor onderzoek naar de gang van zaken bij het Hengelose bedrijf. Daarna zal de bouwmarkt een beslissing nemen over de samenwerking met Verzuimreductie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.