Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Maak pesten strafbaar'

31-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
maak-pesten-strafbaar
Pesten moet in zware gevallen strafbaar worden gesteld. Dat vinden veel Nederlanders, zo blijkt vrijdag uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag.
Zeven op de tien ondervraagden (71 procent) vinden dat de wettelijke mogelijkheden om pesten strafbaar te stellen verruimd moeten worden. 63 procent van de 26.000 deelnemers aan het onderzoek is van mening dat het mogelijk moet zijn om pesters tussen de 12 en 18 jaar te dagvaarden, zodat zij een strafblad riskeren. Ook vindt ruim de helft (56 procent) het een goed idee om ouders van pesters een boete te geven als het pesten niet ophoudt.
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maakte donderdag bekend extra aandacht te gaan besteden aan het probleem van pesten op de werkvloer. De minister reageerde op een pleidooi van PvdA-Kamerlid John Kerstens. Die wees op onderzoek waaruit blijkt dat pesten op het werk toeneemt.
EenVandaag ondervroeg ook 1400 jongeren. Nog niet de helft (44 procent) vindt dat pesten strafbaar moet worden. Als reden noemen veel jongeren dat de grens tussen pesten en plagen dun is.

Meer over:

weggepest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.