Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Lager topinkomen publieke sector

02-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inkomen-van-zorgbestuurders-flink-gestegen
Topfunctionarissen mogen vanaf 1 januari volgend jaar niet meer verdienen dan een minister. Het kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend om topinkomens in de publieke en semipublieke sector te verlagen.Nu mogen de topfunctionarissen nog 130 procent van een ministerssalaris verdienen. De regering wil "de bezoldiging van topfunctionarissen naar een maatschappelijk meer aanvaardbaar, evenwichtiger en verantwoord niveau brengen".
Vanaf volgend jaar mag het maximum salaris (inclusief vakantie- en eindejaarsuitkering) niet meer dan 144.108 euro bedragen. Plus onkosten en pensioenbijdrage komt dat neer op 169.425 euro per jaar.

Overgangsregeling
De nieuwe regeling geldt voor topfunctionarissen die na de inwerkingtreding van de wet in dienst treden. Voor zittende topfunctionarissen geldt een overgangsregeling. Zij houden 4 jaar lang de salarisafspraken die zij hadden nadat de wet in werking treedt. Daarna gaat hun salaris in 3 jaar stapsgewijs omlaag.

(ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.