Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Kroymans biedt alsnog excuses aan

4 jan 2010
  •  
leestijd 1 minuten
mister-ferrari
In de ZEMBLA uitzending van 8 november 2009 'Mister Ferrari' vertelt Hans van der Ham dat het hem en andere personeelsleden vooral steekt dat ze zo weinig hebben vernomen van Frits Kroymans na het faillissement.
Fritz Kroymans heeft de afgelopen kerst een brief gestuurd naar zijn ex-personeel waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt maar ook een slachtofferrol aanneemt:  'Ook ik ben – in tegenstelling tot hetgeen in de pers gesuggereerd wordt – ernstig gedupeerd', doelend op het bedrag dat hij zelf heeft moeten steken in het bedrijf tijdens de financiële crisis. 

Het faillissement van de Kroymans Corporation kostte veel geld. Het UWV betaalde de salariskosten door: ruim 11 miljoen. En dan zijn er nog de uitkeringen en de miljoenen aan belastingen die niet werden betaald. Kroymans verdiende tientallen miljoenen met zijn riskante groeistrategieën. Maar nu het mis gaat, is het de belastingbetaler die voor deze kosten opdraait.

>> lees de brief

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.