Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Knip en Sjoers moeten opstappen

24-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
knip-en-sjoers-moeten-opstappen
De burgemeester van Almelo en de wethouder van Stadsontwikkeling moeten hun  biezen pakken "als het kerels zijn", zegt Gijs Stork in Tubantia . Het raadslid voor Almelo's Liberaal Alternatief (ALA) en voormalig VVD-fractievoorzitter, is "onthutst over het beeld dat ZEMBLA zondagavond heeft geschetst van het optreden van burgemeester Knip en wethouder Sjoers." Dat zegt hij in de Twentse Courant.

In ZEMBLA ' Gijzeling in Almelo ' was te zien dat de wethouder betrokken was bij particuliere transacties met stukken grond, die hij goedkoop kocht om een eigen huis op te laten bouwen. Sjoers verdiende zo ten opzichte van de andere kopers enkele tienduizenden euro's.

Eerlijkheid
Stork zegt de "honderd procent eerlijkheid" te missen die volgens hem nodig is om als bestuurder goed te kunnen functioneren.

De website Twente@ctueel meldt dat de Almelose CDA-wethouder ontkent dat hij als privépersoon grond in de wijk Kollenveld met 38.000 euro korting heeft gekocht. Hij zou "een prijs vastgesteld conform de gemeentelijke grondprijzen" hebben betaald. Op deze site is ook de verklaring te vinden van de voorlichter van de wethouder over deze zaak.

Bovendien zouden de burgemeester en een topambtenaar de aankoop van de wethouder hebben goedgekeurd. Deze ambtenaar is echter een ondergeschikte van Sjoers, aldus  Stork. "Wie laat nu een ondergeschikte over zoiets oordelen. Dat is op zijn minst ongepast."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.