Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Klokkenluider Schaap claimt 8 ton van VROM

10-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twee-ton-voor-klokkenluider-paul-schaap
Klokkenluider Paul Schaap, die in 2001 onthulde dat de kernreactor in Petten niet veilig was, heeft 8 ton geclaimd bij het ministerie van VROM. Hij wil dit bedrag als compensatie voor inkomstenderving en pensioenbreuk, doordat hij een baan die VROM hem had toegezegd, nooit heeft gekregen.

In april 2008 besteedde ZEMBLA aandacht aan klokkenluiders zoals Paul Schaap, in 'Klokkenluiders in de kou'. Zij staken hun nek uit maar werden er vervolgens zelf alleen maar slechter van.

Schaap maakte een zwartboek over de veiligheidscultuur in de kernreactor. Daardoor raakte hij zijn baan kwijt. Toenmalig minister van VROM, Jan Pronk, zou hem daarna een functie hebben beloofd bij het ministerie.

Deze baan kreeg hij echter nooit. Daarop stapte Schaap naar de Nationale Ombudsman. Die vond de klacht van Schaap gegrond en vroeg hem met een claim te komen, zegt Schaap.

Intussen is Schaap betrokken bij het verbeteren van de regelgeving ter bescherming van klokkenluiders door Binnenlandse Zaken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.