Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

KLM ontkent, eigen personeel beweert anders

23-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klm-ontkent-eigen-personeel-beweert-anders
Luchtvaartmaatschappij KLM stelt dat nog nooit is aangetoond dat haar bemanning ziek is geworden door stank en rookontwikkeling. Het is een feit dat mensen ziek worden in een vliegtuig en dat regelmatig sprake is van stank, maar de relatie hiertussen is nooit uit onderzoek naar voren gekomen. Dat zegt een KLM-woordvoerder maandag.

Er komen regelmatig meldingen van stank binnen bij de luchtvaartmaatschappij. "Het stinkt soms vreselijk", zegt de woordvoerder. Deze meldingen worden volgens de zegsvrouw altijd 'tot op de bodem uitgezocht', maar nooit is gebleken dat er een causaal verband is met ziekte.

ZEMBLA ontving na de uitzending berichten van medewerkers van de KLM die het tegendeel beweren.  Een stewardess van KLM cityhopper schrijft ons: "De ongelofelijke stank tijdens de landing, maar ook bij binnenkomst in het vliegtuig wanneer deze een nacht aan de grond heeft gestaan is bijna ondragelijk. De duizeligheid tijdens start is mij ook niet onbekend. De cockpit heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van hun zuurstofmaskers, maar wij in de cabine kunnen niet zomaar onze PBE (Protection Breathing Equipment) unit aantrekken."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.