Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Kamervragen over 'Beleggersbedrog'

25-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamervragen-over-beleggersbedrog
PvdA-Kamerleden Vos en Heerts hebben naar aanleiding van de ZEMBLA-aflevering ' Beleggersbedrog ' vragen gesteld aan de ministers van Financiën en van Justitie.

Vos en Heerts willen onder andere antwoord op de vragen hoe het kan dat de aandelen in het beleggingsfonds Caribbean Comfort, ondanks de veroordeling wegens illegaal bankieren, nog steeds worden verkocht door Finplan B&K, dat geen vergunning hiervoor heeft.

In de uitzending 'Beleggersbedrog' van zondag 14 september werd duidelijk dat er al sinds 2002 klachten zijn over het fonds Caribbean Comfort, maar dat mensen nog steeds hoge rendementen worden beloofd. Deelnemers betaalden tienduizenden euro's maar zagen er bijna niets van terug. De oprichter van het fonds, Geert Pot, werd veroordeeld tot twee maanden cel vanwege illegale praktijken, maar de activiteiten van het fonds gaan gewoon door.

Oplichting
Vos en Heerts stelden verder de vraag waarom de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Openbaar Ministerie niet optreden tegen tussenpersoon Finplan B&K, die het fonds Caribbean Comfort verkoopt. "Past daadwerkelijk optreden
tegen oplichting, verduistering en oneerlijke handelspraktijken niet binnen de prioriteiten van de AFM en het OM?", aldus de PvdA'ers.

ZEMBLA maakte geheime opnamen bij Finplan B&K. Waaruit blijkt dat klanten onder druk worden gezet om nieuwe contracten te tekenen.

Vos en Heerts dringen aan op snel en adequaat optreden door AFM en het OM.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.