Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Kamervragen nav de Zembla uitzending 'Gif in de Cockpit'

22-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
geen-nieuw-onderzoek-naar-natte-sokkenlucht-gif-in-de-cockpit
Vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de minister van Verkeer en Waterstaat en de Minister van Volksgezondheid en Sport over vervuilde lucht in vliegtuigen
1
Wat is uw reactie op de bevindingen van het programma Zembla inzake de vervuiling van lucht in vliegtuigen?1)

2
Hoe beoordeelt u de klacht dat bij KLM er te weinig aandacht zou zijn voor incidenten -'crew dizzy- met vervuilde lucht?

3
Wat is uw informatie over olielekkages -bleed air- die vervuilde lucht opleveren in de vliegcabines?

4
Hoe beoordeelt de regering dat er geen metingen worden gedaan/getest rond dit verschijnsel?

5
Wat zijn de lichamelijke effecten van blootstelling aan bleed air? In hoeverre kunnen (neurologische) klachten optreden die het werk van piloten kunnen beinvloeden? Kunnen die klachten van dien aard zijn dat het het functioneren van de piloten onaanvaardbaar aantast?

6
Hoe reageert u op het verwijt dat incidenten worden verzwegen? Hoe reageert de regering op het verwijt dat de cijfers rond luchtkwalitieit-incidenten niet geheel correct zijn, en dat het 'wet socks' probleem veel vaker voorkomt dan uit de cijfers blijkt?

7
Acht de regering de inspecties van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat voldoende om problemen op tijd te ondervangen? Acht u de steeksproefsgewijze manier van inspectie afdoende?

8
Hoe beoordeelt de regering het verwijt dat KLM niet snel genoeg vliegtuigen met afwijkingen uit de vaart halen ter reparatie? Wat zijn de problemen bij andere luchtvaartmaatschappijen?

9
Is de regering bereid onderzoek te doen naar de kwestie rond vervuiling van lucht in vliegcabines?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.