Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Kamer: pgb weg bij SVB om slechte computersystemen

07-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het uitkeren van de pgb's weghalen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Het AD schrijft dat de Kamer morgen in het debat over de automatisering bij de SVB zal eisen dat staatssecretaris Van Rijn op zoek gaat naar een alternatieve uitvoerder.

Zorgverleners en cliënten met een pgb kwamen door onder meer de slechte computersystemen in financiële nood. Uit diverse onderzoeksrapporten blijkt dat het computersysteem bij de SVB krakkemikkig is. Begin dit jaar werd de directeur van de SVB ontslagen om de aanhoudende problemen. De Kamer heeft er geen vertrouwen meer in dat het nog goed komt en grijpt in.

Coalitiepartij VVD heeft er ook genoeg van en daarmee is een Kamermeerderheid voor ingrijpen. "De Sociale Verzekeringsbank heeft zijn best gedaan om de problemen aan te pakken, maar de tijd is nu gekomen om naar een andere weg te gaan kijken", zegt VVD-Kamerlid Sjoerd Potters. Hij wil dat Van Rijn voor de zomer met een alternatief komt.
De Kamer praat morgen over de automatisering bij de SVB. Tijdens dat debat zal de eis worden neergelegd te zoeken naar een andere uitvoerder. Van Rijn krijgt tot de zomer de tijd om een alternatief te verzinnen. Dat zou bij de gemeenten kunnen liggen, of bij regionale zorgkantoren.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.