Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Justitie legt beslag op huis bewindvoerder Theo S.

28-11-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
justitie-legt-beslag-op-huis-bewindvoerder-theo-s
28 november 2008

Justitie heeft beslag laten leggen op de woning van Theo S., de bewindvoerder die wordt verdacht van verduistering van geld van cliënten. Dat meldt De Limburger .

S., directeur van Stichting Hulp bij Beheer, zou geld van 245 cliënten in eigen zak hebben gestoken. In ZEMBLA 'Bewindvoerders bende' van 16 november kwam Ans Claessens, een slachtoffer van de bewindvoerder aan het woord. Haar tante Net was dement en stond onder bewind bij de Stichting Hulp bij Beheer.

100.000 euro
Na het overlijden van haar tante ontdekt Claessens, die de ergename is, onregelmatigheden in de administratie. Een aantal inkomsten en rekeningen zijn steeds door Theo S. verzwegen. In totaal denkt Claessens dat er 80 tot 100 duizend euro is verdwenen.

De Limburger meldt dat het besluit tot inbeslagname komt van de rechter-commissaris van het arrondissement Maastricht. Waarom het beslag is opgelegd, wil de persofficier niet zeggen.

Schadeloos
De woordvoerder van S., Ilmar Woldring, zegt dat het huis twee weken geleden in de 'stille verkoop' is gezet, met de bedoeling om met de overwaarde een plan te financieren om slachtoffers van S. schadeloos te stellen. "Deze actie van justitie maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk om het reddingsplan uit te voeren", aldus Woldring in de Limburgse krant.

De kantonrechter heeft twee interim-bewindvoerders aangesteld, die de dossiers van S. nu doorlichten.

Lees ook: Het 'goede' hart van S ., interview met de woordvoerder van S., Ilmar Woldring, in De Limburger
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.