Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Jos van de Sande meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2010

12-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
onduidelijkheid-over-aantal-q-koorts-besmettingen
Jos van de Sande, hoofd infectieziektebestrijding van GGD Hart voor Brabant, is gekozen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid van 2010. Van de Sande won de door de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF) en GGD Nederland georganiseerde verkiezing door zijn optreden tijdens de Q-koorts.

prijsuitreiking
De NPHF en GGD Nederland riepen hun relaties op hun stem uit te brengen in deze verkiezing. Jos van de Sande eindigde als eerste, met een grote voorsprong op de nummer twee: Prof.dr. Klasien Horstman, bijzonder hoogleraar Filosofie van Public Health. Blijkbaar is de invloed van de voormalige minister van VWS, Ab Klink, ook gewaardeerd. Hij kwam op de vijfde plaats terecht.

Jos van de Sande heeft gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NPHF de prijs ontvangen uit handen van de plaatsvervangend voorzitter van de NPHF Nicolette Warmenhoven.

Reden uitverkiezing
Als hoofd infectieziektebestrijding GGD hart voor Brabant, GGD in het Q-koorts gebied, bleef Jos van de Sande alert op de oorzaken en gevolgen van de Q-koorts en benadrukte hij keer op keer het belang van de volksgezondheid. De GGD stak langdurig veel energie in het blijven agenderen van dit probleem. En dit had resultaat, mede dankzij het optreden van Van de Sande in de pers, met name in Zembla ' De Q-koorts epidemie '. Dit leidde uiteindelijk tot concrete maatregelen en mogelijk ook ander rijksbeleid. (ggd)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.