Zembla

Jongeren verspreiden steeds vaker naaktfoto's

  •  
22-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
de-dood-van-amanda-todd
Steeds vaker versturen jongeren zelfgemaakte naaktfoto's en blootfilmpjes via hun mobiele telefoon. Deze toename van het aantal gevallen van 'sexting' baart de Amsterdamse zedenpolitie zorgen. Dat meldt Nieuwsuur in een reportage.
De beelden worden doorgaans via smartphone en sociale media verspreid. Soms zijn het redelijk onschuldige foto's, maar regelmatig zitten er ook beelden tussen van seksuele handelingen. Niet zelden leidt dit tot pestgedrag richting de jongen of het meisje dat op de afbeelding te zien is.
Sexting is een vrij nieuw fenomeen en wordt landelijk nog niet geregistreerd. Uit een peiling van voorlichtingssite Sense en kenniscentrum Rutgers WPF onder duizend scholieren blijkt dat 60 procent wel eens zo’n foto of filmpje heeft ontvangen. Een kwart zegt zelf wel eens een blootfoto of seksueel getint filmpje te hebben gemaakt. Het overgrote deel, zo'n 75 procent, stuurt dat door.
Jongeren zijn zich niet bewust van het feit dat het verspreiden van dat soort compromitterend beeldmateriaal strafbaar is. Hierdoor kunnen ook minderjarigen zelfs al een strafblad krijgen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.