Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Jong en Wilders' jongeren over Wilders

23-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wilders-profeet-van-de-angst
Zondag werd de uitzending 'Wilders, profeet van de angst' uitgezonden. In 2007 maakte Nicolien Herblot voor ZEMBLA de uitzending  ' Jong en Wilders ' over  jongeren die negatief denken over moslims. Jongeren en hun ouders vertellen openhartig over hun boosheid, angsten en verwachtingen voor de toekomst.

54% van de jongeren, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, denkt negatief over moslims. Dat blijkt uit een onderzoek van professor H. Dekker van de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Het onderzoek wijst verder uit dat de belangrijkste verklaring voor deze negatieve houding het gebrek aan direct contact met moslims is. Andere verklaringen voor de negatieve gevoelens zijn de mening van beste vrienden en ouders. Jongens zijn negatiever dan meisjes en een negatieve houding van een 15-jarige anno nu is moeilijk te veranderen tenzij er iets heel ingrijpends gebeurt.

Opvallend was de enorme steun voor Wilders op witte scholen. Zembla onderzoekt het stemgedrag van vijftienjarigen. Jongeren en hun ouders vertellen openhartig over hun boosheid, angsten en verwachtingen voor de toekomst.

Bekijk de uitzending ' Jong en Wilders '
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.