Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Jehova's willen niet in gesprek met bijna 300 misbruikslachtoffers

02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
misbruik GOOGLE
Het aantal meldingen van misbruik bij de Jehovah’s Getuigen stijgt tot 276. Maar de religieuze organisatie gaat, beloften ten spijt, niet in gesprek met slachtoffers. Dat schrijft Trouw.
In een open brief aan het bestuur verwijten de slachtoffers van seksueel misbruik het hoofdkantoor van de Jehovah’s Getuigen dat zij nog steeds niet zijn uitgenodigd, hoewel zij een halfjaar lang verzoeken hebben ingediend om hun verhaal te mogen doen.
Groot effect op de slachtoffers
"Dit heeft een groot effect op de slachtoffers die eindelijk naar buiten durfden te treden met hun verhaal", zegt Frank Huiting, zelf als misbruikslachtoffer actief voor de stichting Reclaimed Voices tegen Trouw. "Zij zijn boos, weten al tijden niet waar ze aan toe zijn en voelen teleurstelling over  het hele proces. Het komt erop neer dat we nog steeds niet gehoord worden."
Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft het bestuur van de Jehovah’s Getuigen opgedragen in gesprek te gaan met de slachtoffers die zich via Reclaimed Voices blijven melden. Inmiddels heeft de stichting, vorig jaar opgericht na publicaties in Trouw, 276 meldingen van seksueel misbruik bij de Jehovah’s Getuigen ontvangen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.