Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Inspectie wil einde aan gedoogcultuur

30-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamervragen-over-operatie-stilzwijgen
In voorbereiding op het rapport Staat van de Gezondheidszorg 2009 werd in opdracht van de inspectie voor de gezondheidzorg bij veertien instellingen onderzoek gedaan naar de bestuurlijke verhoudingen rond de thema’s veiligheid en kwaliteit. De resultaten werden vorige week gepresenteerd op een werkconferentie. De belangrijkste voorlopige conclusie is dat alle partijen in de zorg, inclusief de inspectie, hun verantwoordelijkheid moeten nemen als er iets niet deugt.

In de Zembla's uitzending ' Operatie Stilzwijgen ' - 19 APRIL 2009: 'ziekenhuizen waar fouten worden gemaakt zwijgen daar meestal over, ook als patiënten gevaar lopen. Artsen houden meestal hun mond als ze zien dat collega’s hun werk niet goed doen. De controlerende instantie, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, is vaak te laat met een onderzoek en grijpt zelden in. Artsen controleren elkaar en de inspectie voert alleen een papieren controle uit.'
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.