Zembla

Informatie over het afbouwen van antidepressiva

  •  
15-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1700 keer bekeken
  •  
antidepressiva/ foto google (rechtenvrij)

In een keer stoppen of het te snel afbouwen van antidepressiva kan ernstige klachten geven. Veel patiënten die eigenlijk niet meer depressief zijn, blijven daarom toch antidepressiva slikken. Dat blijkt uit de uitzending 'Stoppen met de pillen'. Wilt u toch graag afbouwen, dan is het altijd het beste om contact op te nemen met uw huisarts of psychiater. Voor verdere vragen kunt u bijvoorbeeld terecht op de website van thuisarts.nl.

Van het ineens stoppen of te snel afbouwen kun je zogenoemde onttrekkingsverschijnselen krijgen. De klachten variëren van slaapproblemen tot angst. Op Thuisarts.nl wordt daar meer informatie over gegeven:

in het kort (thuisarts.nl)

Bron: Thuisarts.nl

Advies voor afbouwen antidepressiva

In het volgende document staan concrete handvatten voor het afbouwen van antidepressiva. Het advies is in 2018 opgesteld door de beroepsgroepen van psychiaters, huisartsen, apothekers en het Landelijk Platform Psychische Gezondheid MIND:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.