Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Kijk terug: Huisarts in crisistijd

10-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
965 keer bekeken
  •  
Een grote uitbraak van een besmettelijke, dodelijke ziekte in Oost-Brabant. Het komt de bewoners van het Brabantse dorp Herpen akelig bekend voor. Twaalf jaar geleden werden de bewoners ook al getroffen door een mysterieuze ziekte. Mensen kregen toen plotseling zeer heftige griepverschijnselen. Het bleek de opmaat naar de grootste Q-koorts epidemie ter wereld.

Nu, twaalf jaar later, waart er opnieuw een gevaarlijke ziekte door het dorp. Corona. Zembla zoekt de huisarts op die de vorige epidemie in Herpen ook meemaakte: Rob Besselink. Een maand lang volgt de camera Besselink en zijn naaste collega’s. De angst onder de patiënten blijkt groot, het trauma van die eerdere uitbraak is nog niet verwerkt. Zembla onderzoekt: Wat doet een huisarts in crisistijd? Hoe ben je ernstig zieke patiënten nabij, terwijl het gevaar van besmetting zo groot is? Een intiem portret van een hechte gemeenschap.
Huisarts in crisistijd
Donderdag 30 april bij BNNVARA om 20.25 uur op NPO 2
Herhaling donderdag 7 mei 10:10 uur NPO2

Regie: Ton van der Ham
Research: Nikki van der Westen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.