Zembla

Hoorzitting over C2000

  •  
05-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamervragen-en-antwoorden-over-falen-c2000-in-hoek-van-holland
Naar aanleiding van de ZEMBLA uitzending 'De Ramp C2000', heeft de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een voorstel van de SP gesteund om een hoorzitting te beleggen. Volgens SP-Kamerlid Ronald van Raak probeert minister Guusje ter Horst de schuld van het falen van het systeem „ten onrechte in de schoenen te schuiven van de gebruikers, die het systeem verkeerd zouden gebruiken”. Dat is de omgekeerde wereld, vindt Van Raak. „C2000 is er voor de hulpverleners en niet andersom.”
In de ZEMBLA uitzending wordt aangetoond dat tijdens de strandrellen in Hoek van Holland, de aanslag tijdens Koninginnedag in Apeldoorn en de poldercrash van een vliegtuig van Turkish Airlines telkens problemen waren met het communicatiesysteem. Ook in de buurt van de industriegebieden rondom Pernis, de kerncentrale in Borssele en de zwaarbewaakte gevangenis in Vught blijkt C2000 slecht te werken. Agenten klagen dat ze collega’s niet kunnen bereiken. Brandweerlieden zeggen dat ze in gebouwen onvoldoende verbinding hebben. Hulpverleners krijgen niet de goede mensen aan de lijn. Deze gebruikers van het systeem komen nu zelf aan het woord. Zij weten waarom C2000 niet werkt en wat er moet verbeteren.

Meer over:

de-ramp-c2000
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.