Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Hoeren in zaken

  •  
17-05-2001
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
hoeren-in-zaken
De stuurgroep prostitutie van de Nederlandse politie wil meer bevoegdheden en mankracht om illegale prostituees op te sporen. Dat zegt R. Coster van de politie Haaglanden en landelijk projectleider prostitutie in ZEMBLA.
Volgens Coster moet de politie de bevoegdheid krijgen om namen op te vragen van prostituees die klanten werven via 06-lijnen. In Zembla zegt hij: "Sinds de opheffing van het bordeelverbod hebben wij de bevoegheden om bordelen te controleren op de aanwezigheid van illegale prostituees. Maar in de praktijk is dat dweilen met de kraan open. De illegalen verdwijnen naar moeilijker te controleren onderdelen van de branche, bijvoorbeeld in flats en achter de 06-nummers. Daarom willen wij beschikken over de namen achter die 06-nummers. Tot nog toe mag dat alleen in bepaalde situaties, maar wij willen dat het ook in deze situatie is toegestaan."
De politiestuurgroep vraagt minister Korthals van Justitie om uitbreiding van de bevoegdheden. Bovendien wil de politie 250 man extra personeel om illegale prostituees op te sporen. Het bordeelverbod werd 1 oktober 2000 opgeheven, onder andere om het grote aantal illegale prostituees te verminderen. Woordvoerders van de seksbranche en van de politie in verschillende grote steden zeggen in Zembla dat het probleem sindsdien onzichtbaarder is geworden maar niet is verminderd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.