Zembla

Het lichaam in het bos

  •  
21-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1540 keer bekeken
  •  

Als de Russische troepen zich een maand na de invasie in Oekraïne terugtrekken uit de buurt van Kiev, stuit de Britse journalist Bel Trew op een lichaam van een tienerjongen bij een verlaten Russisch kamp. Zijn handen zijn vastgebonden, hij is half verbrand en in z’n rug geschoten. Wie is deze jongen? Door wie wordt hij gemist?

Terwijl Trew probeert te achterhalen wat er is gebeurd, stuit ze op de rauwe werkelijkheid van de chaos die ontstaat tijdens een oorlog. Een chaos waarin het nauwelijks mogelijk is om de lichamen van burgerslachtoffers zo te bergen dat ze door familie ook weer teruggevonden kunnen worden. Zo volgt Trew ook een jongeman die het lichaam van zijn moeder zoekt, nadat blijkt dat hij per ongeluk iemand anders heeft begraven. Het lichaam in het bos toont de ongefilterde nasleep van het slagveld, waarin burgers worstelen om hun vermisten te vinden en de doden te identificeren.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.