Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Henri Dahlem werd bij een Jehovah’s Getuigen-pleeggezin geplaatst en mishandeld

09-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
568 keer bekeken
  •  
Misbruik op weg naar het paradijs - Henri still
Misbruik op weg naar het paradijs - Henri Dahlem
Henri Dahlem (47) liep als baby hersenletsel op door de mishandeling van zijn moeder. Na zijn ziekenhuisverblijf woonde Henri tot zijn vierde jaar in een kindertehuis. Daaraan bewaart hij zijn beste jeugdherinneringen. De kinderverzorgster waar de kleine Henri zielsveel van hield, wilde hem destijds adopteren maar daarvoor kwam geen toestemming. In plaats daarvan verhuisde Henri met zijn zusje naar een streng Jehovah’s Getuigen pleeggezin waar hij de rest van zijn jeugd zowel fysiek als mentaal zwaar mishandeld werd. Alleen aan de ouderlingen met wie hij langs de deuren ging om het geloof te verkondigen, bewaart hij goede herinneringen omdat zij wel lief voor hem waren.
Bekijk hier zijn verhaal:
Wereldwijd zijn er schandalen rond Jehovah’s Getuigen en seksueel misbruik van kinderen. Ook in Nederland komen de verhalen los. De patronen zijn overal hetzelfde: de Jehovah’s Getuigen hebben hun eigen interne rechtssysteem waarmee zij misbruik afhandelen, niets wordt aangegeven bij de politie. De verslagen van interne 'rechtszaken' worden niet met justitie gedeeld. ZEMBLA onderzoekt het seksueel misbruik bij Jehovah's Getuigen in de uitzending ' Misbruik op weg naar het Paradijs '.
Bekijk ook het verhaal van ex-Jehovah's Getuige Rion Rijker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.