Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Zwarte lijst zorg doet niets voor veiligheid bejaarden'

26-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ggz-%e2%80%98zwarte-lijst-zorg-doet-niets-voor-veiligheid-bejaarden%e2%80%99
‘Een zwarte lijst voor stelend zorgpersoneel creërt een vals gevoel van veiligheid en zorgt voor onzekerheid bij werknemers’. Dat zei Jacobine Geel, voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland, woensdag in Dit is de Dag.
Werkgevers in de zorg lanceerden vandaag een register met namen van mensen die ouderen bestelen, mishandelen en ander grensoverschrijdend gedrag vertonen. ‘ In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar toch hoeft de rechter geen uitspraak te doen voor iemand op deze lijst komt. Dat vinden we geen goede situatie omdat vermelding op deze lijst grote gevolgen kan hebben voor je loopbaan.
Checken
Volgens Geel moeten werkgevers op andere manieren werken aan de veiligheid van kwetsbare bejaarden kunnen verbeteren. ' Het is niet moeilijk om in een sollicitatieprocedure te bellen met de vorige werkgever van een sollicitant om te vragen hoe die persoon is bevallen en waarom hij is weggegaan.

( EenVandaag)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.