Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Gemeente: juridisch niet aansprakelijk voor dood Sharleyne

03-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
De zaak Sharleyne
De gemeente Hoogeveen acht zich juridisch niet aansprakelijk voor de dood van Sharleyne Remouchamps. Een schikking uit coulance met haar vader is voor de gemeente wel bespreekbaar.
Dat blijkt uit een brief van advocaat Rens Snel van de gemeente Hoogeveen die in handen is van het Dagblad van het Noorden.
Advocaat Liesbeth Poortman heeft de gemeente namens vader Victor Remouchamps aansprakelijk gesteld voor het trauma dat haar dramatische dood bij hem heeft veroorzaakt. Poortman vindt dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) veel eerder had moeten ingrijpen.

Maar advocaat Snel van de gemeente Hoogeveen vindt dat de vader zijn stelling dat de jeugdhulp heeft gefaald niet kan onderbouwen en dat geen evenwichtig beeld wordt gegeven van wat zich in de jaren voor de dood van het kind heeft afgespeeld. ,,Veel van de feiten die worden gepresenteerd, zijn in werkelijkheid opvattingen, vermoedens en stellingen van de vader of zijn daardoor sterk ingekleurd.”
De gemeente is uit coulance bereid tot een gesprek over een eventuele tegemoetkoming, maar ziet volgens de raadsman geen grond om de aansprakelijkheid te erkennen.

Vader Remouchamps noemt het kortzichtig dat de advocaat van de gemeente suggereert dat hij niet goed onderbouwd waarom de jeugdzorg heeft gefaald. ,,Feit is dat mijn dochter niet meer leeft doordat de instanties haar niet in veiligheid brachten, niet naar mijn dochter omkeken en ze talloze zorgmeldingen van politie, buurtbewoners, buren, woningbouwvereniging en anderen in de wind sloegen.”

Sharleyne woonde samen met haar moeder op de tiende verdieping van een flat in Hoogeveen. Met haar vader heeft ze een omgangsregeling. Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk of het kind van de flat is gevallen, gesprongen of geduwd. Bekijk de reconstructie in ' De zaak Sharleyne ' en lees meer over de zaak in ZEMBLA Extra .

(Bron: Dagblad van het Noorden )
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.