Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Gemeente Almelo wil leven beteren

18-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gemeente-almelo-wil-leven-beteren
De gemeenteraad van Almelo heeft de gemeente om verbeteringen gevraagd op het gebied van integriteit, bestuurscultuur en communicatie. De raad wil ook weten of het negatieve beeld dat is ontstaan over Almelo na de gijzeling van juni 2008 en de ZEMBLA hierover, terecht is.

In 'Gijzeling in Almelo' van november 2008 werd de strijd tussen horeca-ondernemer Ahmet Okci en de gemeente in beeld gebracht. Okci stak zijn restaurant en auto in brand en gijzelde vervolgens een wethouder en vier ambtenaren.

Gek
Okci verklaarde na deze daden gek te zijn gemaakt door de gemeente Almelo. Hij huurde een pand om daar zijn grand café te beginnen en stak veel geld in de verbouwing. Maar de gemeente kwam met steeds meer bezwaren op de proppen en weigerde de benodigde vergunningen af te geven.

De gemeente Almelo vindt nu dat de vraag "hebben we de aansluiting met de inwoners verloren?" moet worden beantwoord. In september vertrekt burgemeester Knip voortijdig. De tijd die hem rest als burgemeester besteedt hij om "deze moeilijke vraagstukken op te lossen".
Zie ook : de brief  waarin de burgemeester reageert op de vraag van de raad om voorstellen tot verbetering van de besuurscultuur, communicatie en integriteit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.