Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Geen regeling asbestsanering ovens

23 jan 2014
  •  
leestijd 1 minuten
broodovens-mogelijk-versneld-weg-update
Bakkers die nog werken met ovens waarin asbest is verwerkt, draaien zelf op voor de kosten van vervanging of revisie daarvan. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu laat desgevraagd weten dat er geen overheidsregeling is voor de sanering van asbest in bakkerij-ovens. De vervanging van oude ovens komt voor rekening van de bakker zelf, meldt Bakkerswereld.
Dat is bijvoorbeeld wel het geval bij vervanging van asbestdaken. In het verleden is voor de agrarische sector ook een afzonderlijke saneringsregeling in het leven geroepen.
De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) verwacht dat het niet nodig is om de politiek aan te sporen een dergelijke regeling voor de bakkerij in het leven te roepen. 'De overheid trekt voor dit soort zaken over het algemeen alleen geld uit als er sprake is van een wezenlijk probleem. Binnen de ambachtelijke bakkerij is dit, zoals het er nu naar uitziet, niet aan de orde. De NBOV onderneemt dus op dit moment geen specifieke stappen richting de overheid', laat NBOV-woordvoerder Sandra Wewer weten.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.