Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Geen regeling asbestsanering ovens

23-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
broodovens-mogelijk-versneld-weg-update
Bakkers die nog werken met ovens waarin asbest is verwerkt, draaien zelf op voor de kosten van vervanging of revisie daarvan. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu laat desgevraagd weten dat er geen overheidsregeling is voor de sanering van asbest in bakkerij-ovens. De vervanging van oude ovens komt voor rekening van de bakker zelf, meldt Bakkerswereld.
Dat is bijvoorbeeld wel het geval bij vervanging van asbestdaken. In het verleden is voor de agrarische sector ook een afzonderlijke saneringsregeling in het leven geroepen.
De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) verwacht dat het niet nodig is om de politiek aan te sporen een dergelijke regeling voor de bakkerij in het leven te roepen. 'De overheid trekt voor dit soort zaken over het algemeen alleen geld uit als er sprake is van een wezenlijk probleem. Binnen de ambachtelijke bakkerij is dit, zoals het er nu naar uitziet, niet aan de orde. De NBOV onderneemt dus op dit moment geen specifieke stappen richting de overheid', laat NBOV-woordvoerder Sandra Wewer weten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.