Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Geen overeenstemming rijksdienst aardbevingen

12-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardbeving-in-loppersum
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft maandag nog geen akkoord kunnen sluiten met Groningse bestuurders over een rijksdienst die de regie moet voeren bij het op grote schaal versterken van huizen en panden in het Groningse aardbevingsgebied. 
Volgens Kamp zijn ze het er wel over eens dat er een rijksdienst moet komen, die onder verschillende ministeries moet gaan vallen. Er is nog wel onenigheid over hoe die moet worden aangestuurd.
De provincie Groningen erkent dat er nog geen akkoord is. ' De minister gaat ons niet ver genoeg ', zegt gedeputeerde William Moorlag. ' We willen dat een stevig persoon leiding gaat geven aan de rijksdienst. Iemand die ook echt iets gedaan krijgt.'  Kamp ziet daar vooralsnog niets in en wil niet verdergaan dan een soort programmadirecteur. Volgens Moorlag is het wel belangrijk dat er een oplossing komt waar beide partijen tevreden mee zijn. ' De minister moet zich hier wel zorgen om gaan maken, want alleen dan kunnen we samen optrekken in het herstellen van het vertrouwen onder de Groningers ', aldus Moorlag.
De minister sprak met de regionale bestuurders ook over de nieuwe bouwnormen voor het bevingsbestendig bouwen. Daar moet nog duidelijkheid over komen.

(bron: ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.