Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Gaten C2000 onthutsen ondernemingsraden politie

29-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
de-ramp-c2000
LELYSTAD (ANP) - De coöperatieve ondernemingsraden politie (COP) zijn verbijsterd over de gebreken in het communicatiesysteem voor de hulpdiensten, C2000, waarover het tv-programma Zembla zondag berichtte.
Dat meldt de COP dinsdag. De ondernemingsraden roepen minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken op haar verantwoordelijkheid te nemen. Het is onaanvaardbaar dat de mankementen van het systeem nog langer voortduren, stelt de COP. De veiligheid van politieagenten en burgers staat door de gebreken op het spel. De COP pleit onder meer voor het spoedig plaatsen van extra zendmasten. Zolang die masten er niet zijn, mogen als het aan de COP ligt geen evenementen meer worden gehouden in gebieden zonder voldoende dekking. De COP stelt de maatregelen van de minister ter voorkoming van ernstig gevaar voor 'burgers en collega's' kritisch te zullen volgen. Ook eisen de ondernemingsraden dat de politie in het land op de hoogte wordt gesteld van gebieden waar C2000 geen, of onvoldoende, dekking heeft. Daar moeten 'bijzondere' noodmaatregelen komen, zoals mobiele masten of mobiele telefoons, die wel bereik hebben.

Meer over:

de-ramp-c2000
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.