Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Franchisers in de problemen

29-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
miljoenenclaim-voor-otto-simon
De verhoudingen tussen franchisenemers en -gevers staan nog steeds op scherp.  De grootse franchiseorganisaties in Nederland hebben te lijden van de economische crisis. 
ING-Econoom Edse Dantuma stelt in het ING-rapport 'Krachtenbundeling franchisenemers sleutel tot succes' dat donderdag wordt gepubliceerd, dat franschisesectoren stuk voor stuk zelfs duidelijk minder presteren dan de economie als geheel. Niet alleen de economische tegenwind, maar de vele conflicten en de komst van internet hebben franchiseorganisaties benadeeld. De meningsverschillen zijn toegenomen ten opzichte van een aantal jaren geleden.
Minster Kamp heeft een werkgroep geformeerd die een nationale franchisecode zal samenstellen. Deze groep zal ook een voorstel doen voor een onafhankelijke geschillencommissie die moet bemiddelen in conflicten tussen franchiseondernemers en grote franchiseconcerns.

(Bron: De Telegraaf)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.