Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

FNV dreigt met acties bij PostNL

06-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
staking postnl
PostNL protest pakketsorteerders ANP
Vakbond FNV heeft postbedrijf PostNL een ultimatum gesteld. Als de onderneming niet voor aanstaande maandag 12.00 uur aan de eisen van FNV voldoet, volgen er acties. Dat meldt FNV. De bond wil onder meer verlaging van de werkdruk, een loonsverhoging van 5 procent, een vast contract voor uitzendkrachten die een jaar bij PostNL werken en herstel van de pensioenopbouw.
Volgens FNV is PostNL sinds het begin van de onderhandelingen een maand geleden niet op de voorstellen van de bond ingegaan en weigert het bedrijf met eigen voorstellen te komen. De bond vermoedt dat PostNL dat doet om de onderhandelingen voor zich uit te schuiven en zo acties in de drukke decemberperiode te voorkomen. "Nu krijgen ze het deksel op de neus'', zegt bondsbestuurder Ger Deleij. "Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden."
'FNV bezorgd over PostNL: 'Stop de reorganisatie en zorg voor rust in het bedrijf''
Andere bonden
FNV kondigde vorige week al prikacties aan. PostNL besloot daarop de andere bonden te vragen of zij wel af willen zien van acties in december. De drie bonden overleggen dat met hun achterban en komen pas volgende week met een antwoord.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.