Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

FNV bondgenoten start meldpunt Verzuimreductie

23-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fnv-bondgenoten-start-meldpunt-verzuimreductie
Online meldpunt verzamelt ervaringen werknemers met Verzuimreductie BV

Vandaag start FNV Bondgenoten met een online meldpunt om de ervaringen van werknemers met verzuimbureau Verzuimreductie B.V. te verzamelen. Veel werknemers klagen over aanpak Verzuimreductie


Aanleiding is het feit dat de vakbond veel klachten van werknemers ontvangt over de aanpak en begeleiding. Het verzuimbureau is onderwerp in de aflevering ‘ De Verzuimpolitie ’ van Ton van der Ham en Manon Blaas.

Intimidatie, verkeerde informatie en geen respect
Gea Lotterman, bestuurder FNV Bondgenoten: “ Werknemers klagen over intimidatie, het verstrekken van verkeerde informatie en het niet accepteren van de ziekmelding. Ook worden de aanbevelingen van artsen over medicatie door casemanagers beïnvloed. Juist bij zoiets persoonlijks als ziekte, hoort wederzijds vertrouwen en respect. Maar Verzuimreductie B.V. bekwaamt zich van allerlei tactieken om het ziekteverzuim voor de opdrachtgevers zo laag mogelijk te houden. Met het meldpunt willen we inzicht krijgen in het aantal en het soort klachten over Verzuimreductie.

Werkgevers horen te kiezen voor fatsoenlijke verzuimbegeleiding
FNV Bondgenoten komt het verzuimbureau op diverse plekken in de handel tegen. Lotterman: “ Met name prijsvechters maken gebruik van de diensten van Verzuimreductie. Er worden extreme protocolafspraken gemaakt waar zieke werknemers de dupe van zijn. Ik hoop met het meldpunt voldoende bewijslast te verzamelen om opdrachtgevers en werkgevers over te halen om te kiezen voor fatsoenlijke verzuimbegeleiding en reïntergratie.

Werknemers kunnen tot maandag 23 april hun ervaringen aan de vakbond doorgeven via www.fnvbondgenoten.nl/meldpuntverzuimreductie .
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.